bg

"Zweven is leven"

Zegt men vaak. Ik zie het draaien van mijn zweefmolen als een bevoorrechte besteding van mijn tijd. Het begeleiden van kleine kinderen en hun ouders om een eerste zweefmolen-ervaring tot een feestelijke gebeurtenis te maken is mijn grootste plezier. Het publiek is mijn gast voor de tijd van het bezoek. Ik zorg voor de gastvrijheid en neem als het kan graag even de tijd voor je.

De klant is koning en kinderen neem ik serieus. Ik zorg voor de goede begeleiding en veiligheid samen met mijn assistent(e). Soms wil een kind alleen maar zachtjes draaien, soms ook alleen maar even zitten onder een vrolijk gekleurde paraplu en dan weer uitstappen. Of papa of mama lopen even mee aan de hand voordat de kleine passagier los wil gaan. Het kan allemaal en kinderen mogen sowieso altijd uitstappen als blijkt dat het toch te spannend is.

Extra aandacht besteed ik ook aan de begeleidende muziek. Overal waar ik heenreis ben ik op zoek naar originele muziek waarbij het feestelijke karakter maar soms ook de schoonheid van melancholie een rol speelt. Het lied van het leven, het lied van de liefde.Een enkele keer houdt een kind niet van lawaai. Geen probleem, dan zet ik de muziek gewoon even uit.

Mijn huis op wielen zorgt voor een verrassend effect. Het is als ik met mijn molen onderweg ben ook echt mijn huis. Ik woon en slaap er dan in. 's Winters zorgt de houtkachel voor een aangename warmte. Vanuit mijn woonwagen bedien ik de zweefmolen. En met mijn tractor reis ik overal naar toe. Dat gaat allemaal niet erg snel maar voor mij snel genoeg.

"Nergens gaat onthaasten zo snel" zou een passende tekst zijn voor achterop de wagen.

Veel plezier

Menno
Thuispagina